Безплатни уеб ресурси при SEO на сайта Ви

27.11.2015

Автор: Красимир Димитров

Ако SEO е материя, която Ви е интересна и искате да се образовате поради една или друга причина, това няма да Ви коства пари, но ще трябва да се заредите с голяма доза търпение и да сте наясно, че поне в началото ще има неща, които няма да Ви бъдат ясни.

тази статия ще разгледаме някои онлайн инструменти, които можете да използвате безплатно.

Някои от посочените инструменти имат и платена версия, но за начало спокойно можете да ползвате безплатната.

Един от най-важните фактори в алгоритъма на Google е бързината на зареждане на Вашия уеб сайт.

Gtmetrix.com ви дава бърза и ясна представа за всички елементи на всяка страница, която въведете в него и съвети как да ги оптимизирате, за да бъде сайта Ви не само полезен със съдържанието си, но и да зарежда бързо.

Искате да виждате важни SEO показатели на конкуренцията докато сърфирате в мрежата?

Няма нищо по-лесно, просто инсталирайте SEO Quake Toolbar от Seoquake.com.

С него под всеки линк в Google ще визуализирате неговия PR, Alexa Rank, кога е регистриран сайта (година и дата), колко страници са индексирани от различните търсещи машини, линк към данните на регистратора на уебсайта, споделяния в различни социални мрежи и много други полезни данни и метрики, които биха Ви били наистина от полза, когато правите сравнение между няколко конкурента.

Историята на всеки сайт през годините, месеците и дните може да проверите в Wayback Machine на адрес: Archive.org/web/ .

В него имате опция да избирате годината, месеца и деня, в който е направена „моментна снимка“ на сайта, който проучвате.

 

Не знаете кои думи във Вашата ниша имат висок брой търсения на месечна или годишна основа?

Използвайте Google Keyword Planner на адрес: adwords.google.com/keywordplanner .

Чрез него бързо ще разберете, кои думи или фрази заслужават да се оптимизират в бъдеще и какви посещения може да очаквате.

С тях лесно ще достигнете нови потенциални клиенти ако успеете да се класирате на желаните челни места в търсачките.

Open Site Explorer е инструмент, който ще визуализира входящите връзки към Вашия уеб проект или този на конкуренцията.

Ще го откриете на адрес: moz.com/researchtools/ose/ .

Нагледно ще разберете авторитета на страницата, авторитета на домейна, колко домейна го линкват, колко точно хиперлинка има към него и други стойности и показатели, които със сигурност ще ви дадат реална и ясна представа за линк-профила на уебсайта, който проверявате.

Можете да използвате посочените инструменти, за да придобиете по-ясна представа за работата на оптимизаторите по сайта Ви, както и да сравните себе си с конкуренцията.

СПОДЕЛИ:
FacebookTwitterLinkedIn