Off-page серии: Blog коментари

12.01.2015

Автор: Красимир Димитров

Всички са виждали обяви в Интернет пространството за хора, които предлагат 20 000 блог коментара с линк към Вашия уеб сайт за скромната сума от $5 и ако видите колко хора използват техните услуги, ще разберете, че те се радват на огромно търсене.

Това разбира се е вид уеб SPAM, а от Google са напълно наясно с тези техники и ги наказват.

Подобни услуги създават много лоша репутация на коментарите в блогове и поради тази причина много оптимизатори за търсачки напълно ги отричат като метод за създаване на линкове.

Според нас това не е така и правилното коментиране в сайтове близки до Вашата сфера може да ви докара известни позитиви като:

  • Brand Awareness – Една много важна стъпка в изграждането на Вашия онлайн авторитет е това името Ви да бъде разпознавано от експертите в нишата. Много често тези експерти имат блогове и участието Ви в дискусии в тези блогове, ще се отрази позитивно на Вашата репутация.

 

  • Трафик – ако Вашият сайт е тематичен и допълва тематиката на блога, в който коментирате, със сигурност ще получите допълнителни посетители чрез Вашите коментари.

 

  • По-добро класиране – въпреки че коментарите в промишлени количества не са от полза за Вашето класиране, то малкото линкове обградени в качествен и уникален текст винаги ще се отразяват позитивно на оптимизацията Ви.

Коментарите в блогове наистина могат да бъдат полезни за Вашият онлайн маркетинг, но за целта трябва да положите усилия и да публикувате само качествени коментари, това е списъкът с препоръки, които според нас ще увеличат шанса Вашият коментар да бъде одобрен и да допринесе за развитието на сайта Ви.

  • Винаги използвайте собствено/фамилно име, а не ключова дума. Благодарение на това коментарите Ви ще бъдат одобрени почти винаги, а според Matt Cutts от Google, това е начин, по който те няма да се зачитат за SPAM.

 

  • Избягвайте кратки коментари, но не пишете и романи. Тук трябва да намерите златната среда за дължината на Вашия коментар, защото това зависи от нишата и поста, който коментирате. Ако все пак имате много да кажете по темата, напишете мнението си като статия във Вашия уеб сайт, а като коментар резюмирайте статията си и споменете, че на Вашия уеб сайт има по-подробен анализ по темата.

 

  • Не е препоръчително да слагате линк в самия коментар освен ако това не е наложително. Присъствието на линк към страница от уеб сайта в коментара Ви може да се зачете като SPAM и дори някои филтри автоматично маркират тези коментари като нежелателни.

Създаването на качествени линкове е процес, който изисква много време и усилия.

Често хората се подмамват от услуги, които предлагат голямо количество линкове на ниска цена, но това не е водещият фактор ако искате да се класирате високо в търсачките.

Ние от theSEO.bg предлагаме услуги за изграждане на линкове и всеки линк, който  ние създаваме спазва нашите критерии за качествени линкове, които можете да прочетете на нашия блог.

СПОДЕЛИ:
FacebookTwitterLinkedIn