UX: SEO препоръки за успешен уеб дизайн

04.12.2014

Автор: Красимир Димитров

 

Качественият уеб дизайн е първата стъпка за успех в Интернет пространството, но за целта той трябва да бъде съобразен с бъдещите нужди на Вашия уеб сайт.

В тази статия ще опишем няколко добри SEO практики, които трябва да имате предвид докато изработвате/избирате дизайна за бъдещия Ви сайт.

Много често виждаме уеб сайтове с много красив дизайн, но абсолютно никаква SEO структура, което прави задачата ни по оптимизиране тежка.

 

В HTML <h1> до <h6> заглавията имат зададен размер и стил по под разбиране, които рядко се вписват в цялостния дизайн и поради тази причина front-end разработчиците създават нов <div> клас вместо да променят параметрите на тези заглавни  елементи.

Добра идея е да поставите като изискване към Вашите уеб дизайнери да използват <h1> до <h6> заглавия, защото те имат значение за on-page оптимизацията.

Google роботът има представа за това по какъв начин елементите са разположени върху сайта Ви и заради това фокусът на Вашия уеб дизайн трябва да бъде върху съдържанието, а не интерактивните менюта, банери и други елементи.

В момента провеждаме проучване за това дали използването на responsive дизайн или отделен уеб сайт за мобилни устройства е по-добре от SEO гледна точка, но през ерата на мобилния маркетинг е абсолютно задължително Вашият уеб дизайн да бъде оптимизиран за мобилни устройства, независимо как.

 

Използването на Flash не е препоръчително, защото Google роботът не разбира такъв тип съдържание.

Всяко Flash приложение може да бъде заместено от комбинация между JavaScript и HTML5, но повечето дизайнери и разработчици си спестяват работата и използват Adobe Flash.

 

Интегрирането на бутони за споделяне в социалните мрежи е също елемент, който много дизайнери пропускат. Често сме свидетели на уеб сайтове, които са добавили тези бутони след като дизайнът е бил завършен.

Това е отблъскващо за посетителите Ви, а липсата на социална активност може да се отрази лошо на класирането Ви.

 

Ние от theSEO вярваме, че един Интернет бизнес трябва да бъде развит от самото начало с идеята за успешен Интернет маркетинг и заради това добавихме уеб дизайн към нашето портфолио от услуги.

СПОДЕЛИ:
FacebookTwitterLinkedIn