theSEO на E-VOLUTION AWARDS 2015

09.04.2015

Автор: Красимир Димитров

 

За втора година се провежда събитието E-VOLUTION AWARDS, организирано отново от списание Forbes. Ние от theSEO участваме.

Само по себе си, едно такова събитие от глобален мащаб е много полезно за дигиталния пазар в България.

Именно този пазар в България остана незасегнат от икономическата криза, която принуди много бизнеси да фалират.

Дигиталният пазар в България, не само че не изпадна в рецесия, а дори бележи постоянен и стабилен ръст. Неслучайно, толкова нови онлайн маркетинг агенции се появиха през последните 2-3 години в страната ни. Можем да се надяваме, че тези компании ще бъдат двигателят, който ще задвижи икономиката на страната ни през следващите години.

Самото име на организаторът на  E-VOLUTION AWARDS – Forbes, говори достатъчно за значимостта на конкурса.

Списание Forbes е най-големият бизнес медиен бранд в света и събира всички стойностни дигитални агенции в България, за да награди тези, които използват най-иновативните и съвременни практики в работата си и носят най-голяма полза на клиентите си.

Подкрепа на списание Forbes в организацията на събитието оказва българската дигитална агенция E-act, като техният екип работи по организирането на събитието и набирането на кандидати, още преди началната дата за събиране на кандидатури – 9-ти март, 2015.

Журито на събитието е съставено изцяло от българи:

Светлин Наков: Предприемачът, който има за цел да превърне България в Силициевата долина на Европа и работи усилено за постигането на тази своя мечта. Известен е с това, че успя да обучи хиляди младежи на програмиране и други IT умения в Академията на Телерик, а сега продължава да го прави със собствения си проект СофтУни.

Иво Илиев: Изградил си е репутацията на специалист във Facebook рекламата. Лектор на обучения в СофтУни на тема социални медии. През последните няколко години не пропуска SEO конференция, на която да не запознае зрителите с последните новости във Facebook.

Белизар Маринов: Чували ли сте за инвестиционният фонд Eleven? Белизар е част от екипа на фонда, а също и член в управителния съвет на ABLE (Асоциацията на българските лидери и предприемачи). Със своите 25 години, той е най-младият член на журито.

Ирина Поррузиан: Ирина заема длъжността търговски директор в Нетинфо. В компанията е от 15 години, като е минала през различни длъжности, за да се стигне до днес, когато управлява отделите “Маркетинг”, „Продажби” и „Рекламно развитие”.

Камен Янкулов: Камен е търговският директор на OLX. Има повече от 10 години опит в рекламата. Той казва, че в OLX изграждат бизнес стратегията на компанията около сайта си, а не обратното.

Светлин Николаев:  От 2008 година работи в Телерик като UX мениджър. Започва кариерата си като графичен дизайнер.

Методи Дреновски: Методи е основателят на Superhosting. Работи в различни компании в IT сферата, докато през 2005-та година не решава да стартира своя собствена хостинг компания. Успява да наложи Superhosting като еквивалент на качество и надеждност.

Георги Малчев: Георги е директор „Дигитален маркетинг” в Mtel. Радващо е, че виждаме представител на един от големите телекоми в страната, защото и трите телекоми оставаха в страни от подобни събития. Освен работата си в Mtel, Георги е ментор в Eleven и Launchub.

Саша Безуханова: След 20 години мениджърски опит в „Хюлет Пакард”, Саша основава MoveBG – гражданска платформа за онлайн демокрация и публични дискусии.

Димитър Димитров: Димитър е IT предприемач, който в момента е изпълнителен директор на „Тера Комюникейшънс”. Това е компания, която се занимава с разработката на мобилни приложения и други мобилни решения за потребителите, малкия и средния бизнес.

За първи събитието беше проведено през 2013-та година, когато победител в категорията „SEO агенция” стана Идея Студио ООД. Тази година, отново участниците са разделени в различни категории.

Категориите в E-VOLUTION AWARDS 2015 са:

  • Дигитална агенция
  • SEO агенция
  • Международно развитие
  • Web агенция
  • Стартиращ бизнес
  • Разработване на софтуер

Ние от TheSEO попадаме категорията “SEO агенция”, където сме заедно в компанията на NetPeak и Идея Студио.

За разлика от категорията „Дигитална агенция”, където участниците са осем, в нашата категория те са само три, но това не значи, че конкуренцията е по-малка, а даже напротив.

NetPeak са на пазара на дигитални услуги от повече от 8 години и освен в София, имат офиси в Ню-Йорк, Москва, Самара, Киев, Одеса, Харков и Алмати.

CEO на българския им клон е Генадий Воробьов, който редовно е лектор на SEO конференции и различни обучения. Неговият проект Prodvigator също ще участва в конкурса, само че в категорията „Стартиращ бизнес”.

Другият участник в категорията „SEO агенция” е Идея Студио ООД, също известни в SEO средите, а техен собственик е Борислав Арапчев, който беше лектор на SEO конференция 2015 и говори на тема: „Негативно SEO и наказани сайтове”.

В категорията „Дигитална агенция” попадат Ad Academy, Ilyan.com, Next DC, Nomad Creative Agency, Web Motion, eDesign и ORМ.

Сами виждате, че организираното от Forbes събитие E-VOLUTION AWARDS е само за сериозни брандове, които са успели да се докажат като лидери сред останалите компании.

Единият начин на доказване е чрез лекторство и посещаване на различни събития, докато другият начин е чрез здрава и последователна работа върху проектите на клиенти.

Какво ни мотивира да участваме на E-VOLUTION AWARDS 2015?

Ние сме една от първите компании за SEO услуги на пазара в България и от години работим за успеха на клиентите си. През това време успяхме помогнем на много клиенти, между които български и чужди компании.

Нашият успех се измерва с успеха, който постигаме за клиентите си. Например, да ги класираме на първо място в Google за някоя конкурентна ключова дума, да управляваме кампанията им в Google Adwords, така че да получат възможно най-много реализации или да проведем кампания в социалните мрежи, така че да докараме трафик към сайта на клиента и да наложим бранда на пазара.

Каквото и да правим, фокусът винаги е бил върху клиента, а не върху нас. Всичко това могат да потвърдят нашите клиенти.

Нямаме навика да аутсорсваме поръчки към подизпълнители, а дори напротив – други дигитални компании аутсорсват работата за техни клиенти към нашата компания.

Това малко или много ни е попречило да вземаме участие в различни събития на тема SEO и онлайн маркетинг, защото просто не ни остава време. Този път решихме да не пропускаме това събитие, защото според нас то се отличава от останалите.

Често се провеждат различни конференции или други събития в София, но рядко се случва столицата ни да приеме конкурс от световен ранг и то организиран от най-разпознаваемият бизнес бранд в света- Forbes.

E-VOLUTION AWARDS 2015 ще събере елитът на българския дигитален пазар или казано по друг начин – компаниите, които са устояли на времето и трудностите, за да продължат да служат на клиентите си и днес.

Без съмнение, TheSEO принадлежи към топ дигиталните компании в България.

Нещо повече, ние не работим само на територията на България. Имаме офиси в Лас Вегас, които успешно обслужват нашите англоезични клиенти.

Друга причина да участваме е, че приветстваме идеята за повече подобни събития в България. Бъдете сигурни, че едно такова събитие ще бъде отразено от стотици медии по целия свят, което ще подобри имиджа на българския дигитален пазар и на компании като нашата.

Разбира се, между дигиталните агенции на нашия пазар има и конкуренция, но ние сме преди всичко колеги и трябва да работим заедно за популяризирането на услугите си сред клиенти от чужбина, а събитието E-VOLUTION AWARDS 2015, определено ще помогне много в тази посока на популяризация.

Точно така, ние сме за популяризирането на България, като страна, в която чуждестранни клиенти могат да намерят много качествени дигитални услуги и то на цени, които са под средните за Европа.

Важно е да споменем, че победителите в отделните категории ще получат правото да използват логото на E-VOLUTION AWARDS 2015.

Например, ако ние от TheSEO спечелим наградата в категорията “SEO агенция”, ще имаме право да поставим логото на E-VOLUTION AWARDS 2015 в сайта си, да го използваме в различни рекламни кампании, които провеждаме, за да популяризираме собствения си бранд.

Медийни партньори на събитието са: Sportal.bg, Actualno.com, Darik, Факти, Socialevo, Expert.bg, TV7, News 7, Profit.bg и Novini.bg.

Сами виждате колко мощна медийна подкрепа има събитието. Разбира се, безспорно е, че победителите в E-VOLUTION AWARDS 2015 ще извлекат най-голяма полза, като най-малко имената на брандовете им ще бъдат споменати в новинарските емисии на някои телевизии, а да не говорим за статиите и интервютата, които мениджърите на компаниите победители ще дадат във вестниците.

Победителите в различните категории ще бъдат оповестени до края на месец април. Пожелайте ни успех!

СПОДЕЛИ:
FacebookTwitterLinkedIn